Inget kalas utan kras…?

Posted by admin
maj 19 2022

Inget kalas utan kras är ju ett ordspråk som brukar åka fram i festliga sammanhang när någon råkar välta en bricka, slå ut en vas eller tappa glaset i golvet. Det har blivit en festlig slogan som har blivit en fix idé för många, ungefär som att det inte går att ha roligt om inte något samtidigt går alldeles åt pipsvängen.

Men stämmer det verkligen i alla sammanhang? Här på Glasmästare Stockholms Län har vi haft frågan uppe för diskussion. Ett tag funderade vi till och med på att ha det som slogan för vår verksamhet eftersom att en ruta som går i kras ofta är kalas för våran business, precis som prästen behöver hålla i en och annan begravning för att tjäna sitt levebröd. Okej, det exemplet var några resor värre.

Men vi valde att inte sticka ut hakan så långt. Diskussionen runt fikabordet var en diskussion med högt i tak och vi kom faktiskt fram till exempel där floskeln inget kalas utan kras inte stämde.

Det var Kalle på flajen som tog upp det först. Han menade att en intim stund mellan man och kvinna ofta fungerade bäst när inget gick i kras. Om gummit spricker är ju stundande avkomma en oönskad sådan, resonerade Kalle på flajen.

Något annat som är väldigt tråkigt när det inte fungerar är själva ding-dongen. Kalle på flajen berättade en sann historia om när han hade problem med att få upp den. Hur han gick och funderade länge på vad det berodde på men att han till slut hittade in till viagrastore.se och la en beställning.

Sedan gick det som en dags, berättade Kalle. Ett blått piller till nubben, sen blev det fart på gubben. Så sa Kalle på flajen och menade att det var ett mycket bättre ordspråk. Det håller vi verkligen med om.

Trackback URL for this entry