Glasmästarn sover gott om nätterna

Posted by admin
jan 29 2023

Ni som känner den här glasmästaren vet att han tycker om att ta sig en tupplur då och då. Att få en god natts sömn är något av det bästa den här glasmästaren vet. Känslan att vakna pigg och utvilad eller av att ta en sovmorgon på helgerna är något som den här glasmästaren tycker är helt underbart!

Här nedan kommer mina bästa tips för en god natts sömn, listade utan någon inbördes ordning.

  • Ha ingen tv i sovrummet. Det är bättre att ligga i soffan och kolla på tv. Händer det att du somnar framför teven så är det bara bra, då kan du unna dig en blund i soffan. Annars är det bättre att kunna ta sig till sovrummet och somna ostört.
  • Investera i en bra säng. Eftersom man tillbringar ungefär åtta timmar per dygn i sängen så kan det vara en bra idé att lägga lite extra pengar på en säng som är bra. Själv har jag köpt en dyrare kontinentalsäng men den var helt klart värd varenda krona.
  • Se till att ha en rejäl rullgardin som gör att det inte kommer in något ljus från fönstret. Helst ska rummet vara kolsvart när det är dags att hälsa på John Blund.
  • Ät i god tid innan det är läggdags. Om man äter för tätt inpå så kommer kroppen vara upptagen med att smälta maten och det gör att det blir svårare att känna sig dåsig och somna.
  • Undvik kaffe på kvällen. Detta gäller andra drycker med koffein också. Själv försöker jag undvika kaffe efter klockan 17 på eftermiddagen, men exakt när jag slutar dricka är inte så noga. Det viktigaste är att inte dricka det för sent så att man känner sig trött när man ska gå och lägga sig.
  • Ha en god bok på nattduksbordet. Att plocka upp en bok och läsa ett par sidor är ett bra sätt att sakta men säkert varva ner och förbereda hjärnan på sömn.

Trackback URL for this entry